Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Ekologie

Titulek: Ekologie
Datum vložení: 21.5.2011

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Ekologie
Když se zamyslíme nad významem tohoto slova, tak si můžeme říct: nauka o vzájemných vztazích organismů a o vztazích organismů k prostředí. Kdybychom se na tuto otázku někoho zeptali, asi by řekl, že ví, že existuje. Ekologie se stará o zdraví přírody. Vypouštěním nebezpečných a zdraví škodlivých látek z elektráren a továren ovlivňujeme ovzduší a přispíváme globálnímu oteplování. Ovlivňujeme taky změny klimatu, zemětřesení, sopečné katastrofy, tsunami a počasí. Existuje také ekologie globální, která se zabývá změnami na Zemi. Na Zemi je spousta globálních problémů za přičinění člověka. Nejzávažnějším je asi globální oteplování, protože hrozí, že roztají ledovce na pólech, a tím by se rozšířila moře a oceány. Pak by hrozilo, že některé kontinenty doslova zmizí ze světa. Dalším problémem je také kácení lesů. Každý den se na světě vykácí asi 500 km2 lesa. Dalšími velkými ekologickými problémy jsou např.: Zmenšování ozonové vrstvy, která brání pronikání UV záření nebo znečišťování ovzduší. Určitě bychom měli tyto problémy řešit a měli bychom více chránit životní prostředí, aby se příroda zachovala i v budoucnosti, až tu nebudeme. Planetu můžeme také chránit tříděním odpadů. Ty se třídí do kontejnerů a z těch se vozí do továren, kde se recyklují. Na papír je modrý kontejner, na plasty žlutý a na sklo zelený a bílý (zelený na barevné, bílý na nebarevné). Krajinu chráníme teky tím, že některé stavby nebo krajiny zapisujeme a chráníme pod organisací světového dědictví UNESCA.





Hodnocení: (hodnotilo 9 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info