Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Cukrovka diabetes metillus

Zařazeno: iReferaty.cz > Referáty > Přírodopis / Biologie > Cukrovka diabetes metillus
 
Titulek: Cukrovka diabetes metillus
Datum vložení: 21.4.2024

 

squareVClanku:
id='square-ir'
1. Příznaky: bolesti břicha, hubnutí, časté močení.
2. Léčení: Léčba diabetu. Základem léčby je vhodná strava, udržování správné hmotnosti a pravidelný pohyb. Režimová opatření jsou doplněna podáváním léků v tabletách nebo podáváním inzulinu. Nedílnou součástí léčby je také selfmonitoring, neboli měření glykémie samotným pacientem pomocí glukometru.
Aplikace inzulinu:Inzulin je do těla podáván pomocí inzulinových stříkaček (tzv. inzulinek), inzulinových per nebo inzulinové pumpy. Aplikace inzulinu probíhá injekčně do podkoží, obvykle do míst, kde se nachází větší množství tuku – horní zevní část paží, oblast břicha, horní oblast hýždí nebo přední strana stehen.
Pro začátečníky lékaři doporučují: Senzor FreeStyle Libre je určen k měření hodnot koncentrace glukózy ve tkáňovém moku. Snadno se aplikuje a nosí a umožňuje získat hodnoty koncentrace glukózy bezbolestně za jedinou sekundu. K použití je nutné dokoupit čtečku FreeStyle Libre nebo použít mobilní aplikaci FreeStyle LibreLink.
Pro pokročilé:Jednoduchý automatický aplikátor – po jediném dotyku snadno zavede malý senzor přesně pod pokožku. Senzor a vysílač – tenký senzor pod pokožkou kontinuálně měří hladiny glukózy a prostřednictvím vysílače bezdrátově odesílá údaje na zobrazovací zařízení.
Pro ty co mají cukrovku déle a použily dexcom g6:Menší senzor typu vše v jednom
Zahřívání senzoru po dobu 30 minut
Dodatečná 12hodinová doba na výměnu senzoru na konci relace
Pozměněná mobilní aplikace obsahující zprávy Clarity
Nové tiché režimy umožňující ztlumit všechny výstrahy až po dobu 6 hodin
Nově upravený přijímač je menší (ve srovnání s přijímačem systému Dexcom G6) a jeho displej má větší jas
Namísto kódu senzoru se používá pouze čtyřmístný párovací kód uvedený na každém novém aplikátoru Dexcom G7
* Kompatibilní chytrá zařízení se prodávají zvlášť. Seznam kompatibilních chytrých zařízení naleznete na adrese www.dexcom.com/compatibility/dexcom-g7-app
Proč přejít má inzulinovou pumpu?:Inzulinová pumpa zajišťuje nepřetržité podávání inzulinu a tím napodobuje přirozenou sekreci inzulinu v těle. Množství potřebného inzulinu za hodinu se u každého jedince liší, a proto je individuálně nastavitelné. Účelem inzulinové pumpy je lepší regulace glykémie. Na závěr co je to vlastně diabetes metillus:Cukrovka 1. typu je závažné onemocnění, při kterém si pacient po celý svůj život musí píchat injekčně inzulin. Může vzniknout v jakémkoli věku – u novorozence i devadesátiletého. Nejčastěji vzniká v dospívání a u mladých dospělých. Děkuji za pozornost a chci poděkovat Nele Benešové, Káje Ihnátové a Eleně Čubové





Hodnocení: (hodnotilo 0 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info