Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Chinaski

Zařazeno: iReferaty.cz > Referáty > Umění a Hudba > 310 > Chinaski
 
Titulek: Chinaski
Datum vložení: 7.4.2006

 

squareVClanku:
id='square-ir'
CHINASKI

Již 1.září 1980 se potkali zakladatelé skupiny Chinaski Pavel Grohman a Michal Novotný (později Malátný). V roce 1987 založili skupinu Starý Hrady a o rok dále se jejich členům začal líbit metal. Přidali se Jiří Seydler a Petr Rajchert. Ten po 4 letech odejde kvůli časové tísni. Proto přijde kapelista Denis Lucas.
Pak se rok 1994 dá nazvat počátkem Chinaski. Na místo Lucase přichází zpět Petr Rajchert a k tomu ještě nabídka od společnosti KaB Music. Skupina se přejmenovává na jméno, pod kterým ji známe i dnes. Roku 1995 se natáčí první deska nesoucí jméno kapely - Chinaski, která s sebou nese svítící žárovku, tedy logo skupiny. O dva roky později vyšla dvě CD za jeden rok, a to St. Hadry - PraChinaski, což jsou stará dema písniček a album Dlouhej Kouř. Díky písničkám, které složili se Chinaski pravidelně umisťují na předních příčkách hudebních hitparád. Poslední rok před 21. stoletím vychází další album 1. Signální. V roce 2000 odchází Petr Rajchert a vzniká nová sestava, která hraje do teď: Michal Malátný - zpěv, František Táborský - kytara, Ondřej Škoch - kytara, baskytara, Pavel Grohman - bicí nástroje, Štěpán Škoch - saxofon a Petr Kužvart - trubka. Vychází další album Nanana a jiné popěvky. V dalších letech nazpívají Chinaski další CD, a to jsou: Originál (2002), Premium (2003), Autopohádky a Docela vydařenej den (2004) a nakonec Music Bar (2005). Asi největšího úspěchu dosáhli, když minulý rok vyhráli Českého Slavíka 2005 v kategorii hudební skupiny.





Hodnocení: (hodnotilo 298 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info