Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Kosatka dravá

Zařazeno: iReferaty.cz > Referáty > Přírodopis / Biologie > 306 > Kosatka dravá
 
Titulek: Kosatka dravá
Datum vložení: 11.6.2006

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Kosatka dravá (orca orcinus)dosahuje délky až 9 metrů a váhy až 10 tun. Vyskytuje se na celém světě. Je to kytovec, kterému za den stačí pouze 200g potravy. Její zbarvení ji dokonale maskuje jak svrchu,tak i zespodu. Samec ma vyšší a užší hřbetní ploutev, která může dosahovat až 2 metry. Zvuky, které kosatka vydavá jsou slyšet až na vzdálenost 10km. Těmito zvuky se kosatky upozorňují na určité předměty kolem. Když jeden ze skupiny uvízne na pobřeží, ostatní mu připlují na pomoc, takže nakonec na pobreží uvízne víc a víc kosatek. Kosatka většinou žije v rodinných skupinách dospelých samců, samic a mláďat rozličného věku. Tyto skupiny mají v typických případech kolem 30 členu, ale spojením mohou vznikat i stopadesátičlenná stáda. Tato stáda jsou sestavena tak, ze mláďata a samice jsou ve středu a samci kolem nich, aby je chránili v případé útoku. Kosatky mají své mohutné tělo dobře přizpůsobené k lovu. Široká ocasní ploutev pohání kosatku vpřed velikou rychlostí. Hřbetní ploutev a pádlovité prsni ploutve zajišťují stabilitu.





Hodnocení: (hodnotilo 173 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info