Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Život v Africe

Zařazeno: iReferaty.cz > Referáty > Občanská nauka > 304 > Život v Africe
 
Titulek: Život v Africe
Datum vložení: 11.5.2008

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Život V Africe

Škola: Pro nás je škola strašná otrava, ale děti v Africe by chtěli do školy strašně moc chodit, ale nemůžou, protože jejich rodiče nemají peníze na jejich učebnice, psací potřeby a sešity. Proto přes 4 miliony děti neumí číst, psát počítat, prostě nic. Místo školy musí až 10hodin denně tvrdě pracovat, aby si vydělali např. na chleba.

Děti žijící na ulici: V hlavním městě Etiopii žije kolem 10 000 dětí na ulici. Bydlí v hrozných podmínkách např.v krabicích, bez vody, WC….! Děti tam žijí v neustálém strachu z násilí a sexuálního zneužívání.

Jídelníček v Africe:
Snídaně: lok vody, pár lžic obilné kaše
Oběd: vodová kukuřičná polévka
Večeře: nic
Obyvatelé mnohdy nejí několik dní za sebou. A každou chvíli se tam dá vidět jak máma vaří malým dětem polévku z písku.

Všeobecně: Každých 15 vteřin umírá v Africe jedno dítě mladší 5ti let. Každý třetí člověk trpí v Africe hlady. Polovina obyvatel v Africe má na den v přepočtu 20 Kč na celý den. Afrika dennodenně bojuje proti přírodním katastrofám, chudobě a válce.

Liberie: je jednou z nejchudších zemí světa. Nenajdeme tu skoro žádné obyvatele starších 40ti let. Hladových je v Africe přes 200 milionů. Tisíce jich denně umírá hladem.
Voda: Brzo ráno se vydávají dívky pro vodu, jdou až 10 kilometrů, čerpají vodu z hnědé smradlavé a špinavé břečky. Nemají jinou volbu, musí pít! Sice s toho dostanou různé nemoci a parazity, ale pořád lepší než umřít žízní. 265 milionu obyvatel toto dělá každé ráno, protože nemají přístup k čisté pitné vodě.

Jak můžeš pomoci?: Adopcí na dálku. Pomůžeš mu tím, aby chodil do školy, mohl si koupit učebnici a psací potřeby a získat nějaké vzdělání. Peníze se posílají škole nebo organizátorům. Adoptivní rodina je pravidelně informována o tom, jak se dítěti vede. S adoptivním dítětem si adoptivní rodina může psát, posílat různé fotky i malé dárečky.
Kolik stojí adopce? Přibližně 7 000 na celý rok! Adoptovat dítě si může třeba i třída.





Hodnocení: (hodnotilo 274 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info