Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Říp

Zařazeno: iReferaty.cz > Referáty > Dějepis > 301 > Říp
 
Titulek: Říp
Datum vložení: 26.3.2008

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Přijďte, jako přišli jiní před rokem, před deseti, před sty, před ... ,

jako když přišel Praotec Čech se svou družinou.

Ti, kteří nevědí kam na prvního ledna zajít, aby to nebylo otřelé, pak právě sem na Říp. Vezměte ssebou rodiny svoje i sousedy s jejich rodinami a přijďte přivítat první rok třetího tisíciletí.
S nadějí budeme společně s přáteli shlížet do "České kotliny" (dá-li počasí) a přát si vzájemné porozumění a abychom se opět za rok ve zdraví sešli.
Někdo zazpívá, jiný zahraje, někdo přinese drobné dárky a ostatní budou slavnostně přihlížet. Individuální , ale i sborové produkce z vlastních ("došlých") zdrojů jsou vítány i když bez nároku na honorář ale zato na vlastní nebezpečí.
Občerstvení a suvenýry najdete v turistické chatě na vrcholu. To všechno Vás čeká tam na hoře, tam na Řípu, ovšem pouze, když dorazíte.
Největší nápor se očekává po celý první den nového roku 2001. Není to nedostatečností programu, že začátek, ani konec výstupu na horu není stanoven. Výstup na horu Říp si organizuje každý sám podle vlastních dispozic (až na pár set turistů, kteří to mají v náplni práce). Nechoďte ale všichni najednou, neboť bychom se kolem rotundy nevešli! Je nás přeci jen trochu víc, než v první družině Praotce Čecha.

Pozor:
Vstup na horu Říp je bezplatný, takže, kdyby od Vás někdo dole chtěl peníze, nemůže to být slušný člověk.
Zápisy do návštěvní knihy, ani žádné jiné vstupenky nejsou slosovatelné. Výhrou je dobrý pocit hned na Nový rok.

Jistě se opět sejdeme s panem Stanislavem Horáčkem z Velvar a budeme se těšit na jeho křídlovku a z ní linoucí se krásné melodie. Podíváme se do knihy pana Hory z Mělníka i do turistické kroniky, zda-li tam najdeme naše jména z dřívějška. Povzbudíme dojíždějící cyklisty na horských kolech. Tato disciplína je asi nejtěžším výstupem i když někteří obdivují jezdce na koních šplhajících příkrým svahem k vrcholu. ( Z vlastní zkušenosti vím, že se cestou vzhůru nezapotí jen koně.)
"Samoobčerstvovacím" zásobám se meze nekladou, protože se průběžně všichni do "lokálku" turistické chaty stejně nevejdeme.
"Na zdraví", i na zahřátí bez ohledu na teploměr, i na "zdrávi došli", se připíjí pod širým nebem "letní restaurace".

"Jak na Nový rok, tak po celý rok!", praví přísloví. Je dobré dívat se na svět a jeho problémy tak trochu shora a proto přijďte chvíli pobejt!

Určitě tu potkáte dosud neznámé přátele!

Jak to vypadalo na Řípu 1.1.2000, to se dozvíte na www.volny.cz/hora.rip a pošlete-li webmasterovi nějaké zážitky, nebo fotografie i z jiných výstupů na Říp, budou na stránkách zveřejněny.





Hodnocení: (hodnotilo 12 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info