Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Manon Lescaut

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Manon Lescaut
 
Název díla: Manon Lescaut
Datum vložení: 27.5.2010

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Příběh začíná v Amiens, kam přijíždí dostavníkem hrstka studentů a kde se loučí kněz Tiberge s mladým rytřem de Grieux, svým žákem, on se rovněž chce stát duchovním.
Do mešta však přijíždí mladičká šestnáctiletá Manon Lescaut, která se má odebrat do kláštera. Touto myšlenkou není nadšena, chce se vyhnout přísnému životu za zdmi kláštera.
Rytíř de Grieux se na první pohled do Manon zamiluje, ona jeho lásku opětuje, ale je vypočítavá a přijímá dary od pana Duvala, zámožného úředníka.
De Grieux je zděšen, když se dovídá, že by Manon byla kvůli penězům schopná nevěry. De Grieux a Manon spolu utíkají do Paříže, kde je Tiberge seznámen s Duvalovým synem. Tiberge doufá, že Manon by kvůli penězům Duvalovi podlehla, chtěl, aby si mladý rytíř uvědomil, že ho Manon jen využívá a aby ji opustil. Zůstávají u Duvalových a jejich dům je přepaden a police zatýká de Grieux i Manon … Tiberge se za svého žáka přimlouvá, ale Manon je poslána do Ameriky. Díky své nepřekonatelné lásce odjíždí de Grieux s ní. Tiberge je nenápadně sleduje, přimlouvá se za ně u strážců (cestují lodí). Manon však v přístavu umírá. De Grieux obviňuje Tiberga z její smrti.





Životopis spisovatele: Vítězslav Nezval
Hodnocení: (hodnotilo 3 čtenáři)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
Manon Lescaut Nezval, Vítězslav 1097 slov
Manon Lescaut Nezval, Vítězslav 410 slov
Manon Lescaut Nezval, Vítězslav 686 slov
Manon Lescaut Nezval, Martin 648 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info