Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Záhada Hlavolamů

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Záhada Hlavolamů
 
Název díla: Záhada Hlavolamů
Datum vložení: 1.1.2024

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Kniha vypráví o Rychlých šípech, partě pěti kamarádů, kteří se rozhodli začít vydávat svůj časopis jménem TAM-TAM. Pro to ,aby byl časopis zajímavější, se rozhodli jít do Stínadel, temné části Prahy, kde potkají starého kostelníka a ten jim poví o Janu Tleskačovi. Dozví se, že Jan Tleskač vynalezl ježka v kleci, ale prý ho ještě nikdo nikdy neviděl. Začnou tedy pátrat po Tleskačovém vynálezu a popisují to ve svém časopisu TAM-TAM. Později se Rychlé šípy dozví, že by v hlavolamu měl být schován plán na létající kolo. O tom plánu ví pouze oni a Tleskačův bývalí mistr, který se také snaží hlavolam najít. Dozví se také že přístup k hlavolamu by měl mít vůdce Vontů. Lidé ve Stínadlech jsou rozděleni na příznivce Losny a Mažňáka, kteří mezi sebou soupeří o vedení Vontů. Rychlé šípy nakonec pomůžou Losnovy, aby se stal vůdcem, když jim na opláku dá přístup k hlavolamu. To se také povedlo, Losna vyhrál volby a stal se vůdcem Vontů a Rychlé šípy se konečně dostali k hlavolamu. Když ho rozšroubují, tak zjistí ,že plán je už dávno pryč.

Kniha se mi docela líbila, byla napínavá.






Životopis spisovatele: Jaroslav Foglar
Hodnocení: (hodnotilo 1 čtenář)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
Záhada Hlavolamu Foglar, Jaroslav 165 slov
Záhada Hlavolamu Foglar, Jaroslav 287 slov
Záhada Hlavolamu Foglar, Jaroslav 1380 slov
Záhada hlavolamu Foglar, Jaroslav 1115 slov
Záhada Hlavolamu Foglar, Jaroslav 306 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info