Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Cizinec

Zařazeno: iReferaty.cz > Referáty > Český jazyk a Sloh > 311 > 327 > Cizinec
 
Titulek: Cizinec
Datum vložení: 14.1.2008

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Jsem rád, že mohu něco napsat o tomto tématu, neboť k němu mám velmi blízko a zároveň mě toto téma velice zajímá.

Slovo „cizinec“ pochází ze slova cizí. Když je nám něco cizí, znamená to, že je to pro nás něco nového, neznámého a máme z toho také občas strach. Když to poznáme, přestane to být cizí, i když s tím nesouhlasíme.

Nelíbí se mi, když někdo cizincům nadává, odsuzuje je a myslí si, že je lepší než oni. V každé kultuře najdeme spoustu dobrých věcí, takže je nesmysl nadávat třeba na Itala a přitom chodit na dobrou pizzu. Cizinec se může od nás naučit spoustu nových věcí, z kterých si může vybrat, které se mu líbí, a zároveň my se můžeme učit od něj a seznámit se s něčím novým. Neustále se učíme nové věci, protože tím se vyvíjíme a rozvíjíme. Podle toho soudím, že mimino je největším cizincem.

Chtěl bych napsat něco ze své vlastní zkušenosti. Žil jsem 4 roky v Německu, můj život se stal bohatší, jsem schopný lépe chápat a myslet v jiné kultuře. Moje sestra se narodila v Německu a má německé i české občanství. Já mám občanství české, ale přesto je to moje sestra. Náš tatínek je Němec. Je snad cizinec pro mne nebo pro naši maminku ? A co maminka? Je snad cizinkou pro nás nebo pro tatínka?

Jsme rodina, máme se rádi, náš život je velmi bohatý. Mluvíme německy i česky, díváme se na filmy v němčině i češtině. Muziku posloucháme německou, českou, anglickou, indickou, tibetskou, indiánskou i africkou a doufám, že v budoucnu ještě nějaké přibudou. Jsem rád, že jídlo si můžeme vybírat z různých zemí.

Rád bych připomenul, že např. Albert Einstein, Wolfgang Amadeus Mozart, Dalajláma, Ježíš Kristus, Edison a spousta jiných se narodili jen v jedné zemi a stejně jsou uznáváni i v jiných zemích. Moc rád bych procestoval celý svět, seznámil se s novými lidmi z jiných kultur a ponechal bych si ze všeho to nejlepší.

Kdyby každý člověk na zemi strávil pár let v jiné kultuře, myslím, že slovo „cizinec“ by zmizelo a byli bychom všichni doma na této planetě, protože země je jedna veliká loď, kde není žádný cizinec.

Je to jeden velký domov, dýcháme stejný vzduch, máme jedno slunce a všichni máme společnou touhu po lásce. Cizinci se stáváme, když se oddalujeme od lásky, která je naší podstatou a naším pravým domovem.

Doufám, že evropská unie se bude rozšiřovat dále, dokud nebude celá planeta jeden společný stát.

Cizinec je člověk v evoluci a to jsme všichni.





Hodnocení: (hodnotilo 22 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
Cizinec Camus, Albert 204 slov
Cizinec Camus, Albert 331 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info