Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Bajky

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Bajky
 
Autor: Jean de La Fontaine
Název díla: Bajky
Datum vložení: 21.3.2006

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Vlk vznášející k opičákovi žalobu na lišáka
Vlk žaluje lišáka, že ho okradl. Soud poslouchá těch dvou hádku. Soudce (opičák) ukončí ten spor. Řekne jim svůj úsudek "Ty vlku se soudíš, když ti nic neukradli."
"Tys vlku kradl jim."

Vlk pastýřem
Vlk má rád hovězí maso. Tak se jednoho dne rozhodne že bude pást stádo ovcí. Převleče se za pastýře. Jde si pro stádo. Tam pravý pastýř spí i pes.Jednodušeji to ani nemohlovypadat. Jak má stádo na dosah zavolá větu na rozloučenou. Pastýř i pes se probudí. Vlk chce utéct, ale zamotá se do kamizoly.

Lišák a hrozny
Lišák má žízeň. Vtom uvidízralé hrozny, ale ty jsou vysoko. Řkne si, jsou kyselé. A jde dál.

Zahradník a jeho pán
Zahradník měl soukromí statek s kytkami, oplocený. Někdo mu na něj codí. "Snad vetřelec!?!" Jde si postěžovat svému pánu. Ten slíbí, že ten statek vysmejčí. Po jeho zásahu je zahrda podupaná víc než, kdyby těch vetřelců bylo na tisíce. Ten vetřelec byl zajíc a lozil tam dírou v plotě.





Hodnocení: (hodnotilo 230 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
Bajky Ezop 557 slov
Bajky Krylov, Ivan Andrejevič 198 slov
Bajky Ezop 468 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info