Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Dva roky prázdnin

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Dva roky prázdnin
 
Název díla: Dva roky prázdnin
Datum vložení: 15.6.2007

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Jednou v noci v anglickém přístavu byli na lodi chlapci – Gordon, Briant, Doniphan, Moko, Costar, Dole, Jakub, Wilcox, Garnett, Cross, Service, Webb, Jenkins, Iverson, Baxter a pes. Loď se náhle uvolnila a vyplula na moře. Na moři je potká velká bouře a dětem jde o život, ale naštěstí tu strašnou bouři překonají a myslí si, že ztroskotali na pevnině. Rozhodnou se, že půjdou na průzkum ostrova a najdou si něco lepšího k bydlení, protože zatím pobývají na ztroskotané lodi. Chlapci nejdříve zjistí, že jsou na ostrově, který pojmenují Chairmanův ostrov a také najdou jeskyni, u které najdou kostru člověka. Zjistí, že to byl Francouz, který v jeskyni žil. Pomocí psa zjistí, že je tu ještě jedna jeskyně a obě jsou propojené. Jeskyni si upraví a rozhodnou se, že budou vzdělávat mladší chlapce a sami si tak látku zopakují. Mají však jen knihy z lodní knihovny. Jednou na jaře naleznou v křoví vyčerpanou ženu Kate. Vypráví jim, že plula s rodinou, posádka se vzbouřila a zajala kormidelníka Evanse. Loď též ztroskotala na Chairmanově ostrově s šesti vrahy a Evansem. Evans večer zločincům uteče a přijde do jeskyně. Vymyslí na vrahy lest, která zabere a nakonec to dopadne tak, že všechny zastřelí a naneštěstí vrazi vážně postřelí Forbese, který patří k Evansovi. Nakonec Forbes zemře, protože jeho rána byla vážná. Zdraví chlapci opravili šalupu na které připluli vzbouřenci a vypluli zpátky domů z ostrova, kde strávili skoro dva roky. Cestou potkali parník plující do Austrálie a ten je vzal na palubu a doplavil je do města na Novém Zélandu.





Životopis spisovatele: Jules Verne
Hodnocení: (hodnotilo 90 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
Dva roky prázdnin Verne, Jules 242 slov
Dva roky prázdnin Verne, Jules 142 slov
Dva roky prázdnin Verne, Jules 611 slov
Dva roky prázdnin Verne, Jules 426 slov
Dva roky prázdnin Verne, Jules 207 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info