Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Dva roky prázdnin

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Dva roky prázdnin
 
Název díla: Dva roky prázdnin
Datum vložení: 24.9.2009

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Jednou v noci v anglickém přístavu bylo na lodi 15 chlapců. Loď měla odplout až ráno, ale loď se v noci uvolní a bez kapitána odpluje na širé moře. Tam se dostane do prudké bouře, která chlapce málem zabije.
Stroskotají na ostrově. Ten pojmenují Chaimárův ostrov. chlapci podnikají dobodružné výpravy do nitra ostova, kde objevý jezero a jeskyni. Tu pojmenují podle minulého obyvatele, který byl Franzouz. Tedy Francouzova jeskyně. Jakub všem prozradí že loď uvolnil on. Ostatní se na něj však nezlobí.
Jednoho dne potkali Kate. Ta jim vypráví o tom jak plula na lodi Severnu, o vzpouře, která na něm vypukla a jak musela s Evansem a vzbouřenci opostit loď na šalupje. Na které nakonec ztroskotali na Chaimarově ostrově. Večer k nim nalezne cestu i Evans. Ten jim pomůže porazit vzbouřence. Při jedné přestřelce je Doniphan zraněn, ale nakonec se uzdraví. Také jim pomůže opravit šalupu na, které připluli vzbouřenci a také odplout z ostrova. Na cestě zpět potkají parník, který je odveze do vlasti.
Na Chaimarově ostrově chlapci ztrávili bez mála 2 roky.





Životopis spisovatele: Jules Verne
Hodnocení: (hodnotilo 32 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
Dva roky prázdnin Verne, Jules 242 slov
Dva roky prázdnin Verne, Jules 142 slov
Dva roky prázdnin Verne, Jules 611 slov
Dva roky prázdnin Verne, Jules 426 slov
Dva roky prázdnin Verne, Jules 316 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info