Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Farma zvířat

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Farma zvířat
 
Autor: George Orwell
Název díla: Farma zvířat
Datum vložení: 24.8.2007

 

squareVClanku:
id='square-ir'

Nejznámější Orwellovo dílo. Bajka vypráví osud jedné farmy, kde zvířata vyženou lidské majitele a řídí farmu sama. Ke slovu se dostávají prasata. Protože umí číst a psát a jsou nejchytřejší, všechna ostatní zvířata odsouhlasí, že farmu povedou. Zcela demokraticky samozřejmě. Mezi prasaty jsou dva tábory. Dušínův a Napoleonův. Dušín chce pokrok, hlasování a prosperitu. Napoleon moc, majetek a farmu samotnou. Nakonec Napoleon vycvičí smečku psů a Dušína vyžene. Konečně tak farmu převezme a nastolí svůj režim. Zvířata mnohem více pracují a dostávají čím dál méně. Prasata prosperují, ale ostatní zvířata chřadnou. Původní zákoník si prasata neustále upravují až jej zcela popřou a nahradí heslem: "Všechna zvířata jsou si rovna, některá rovnější". Alegorie na komunismus končí naprostým zpodobněním prasat s lidmi.

Delší referát: Farma zvířat?






Hodnocení: (hodnotilo 61 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
Farma zvířat Orwell, George 303 slov
Farma zvířat Orwell, George 639 slov
Farma zvířat Orwell, George 276 slov
Farma zvířat Orwell, George 1036 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz