Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Bíly Tesák

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Bíly Tesák
 
Autor: Jack London
Název díla: Bíly Tesák
Datum vložení: 8.12.2007

 

squareVClanku:
id='square-ir'
V zemi, v níž po mnoho měsíců nevyjde slunce, kde mráz a hlad ubíjejí zvířata i lidi, v tábořištich lovců kožišin, Indiánů a zlatokopů, obchodníků i dobrodruhů, vyrůstá pes - vlk, jemuž dal Indián Šedý Bobr jméno Bílý Tesák. Už od prvních chvil ve skalní jeskyni je život vlčka tvrdý a nemilosrdný; co chytil musí rvát s přírodou i s člověkem; Je to pravý vlčí boj o holý život. Divoký, surový, zlý, opatrný a zákeřný, nelítostný a sobecký. Bílý Tesák svádí nejkrutější potyčky se psy. Od chví1e, kdy ničemný Hezoun Smith začne na jeho dravosti vydělávat, nesnese č1ověka. Cožpak se nenajde jediný přítel? O spřátelení se pokusí inženýr Scott, ale na svůj pokus doplatí prokousnutou rukou. Jenže Scott je moudrý a trpělivý
druh jaky opravdu má být. Tesák k němu přilne oddaností a láskou. Pak odjíždějí na jih. Dovídame se o dalších příbězích
Bílého Tesáka, cestujeme a žijeme s ním v prosluněné zemi na jihu, kde nehrozí smrt zimou a hladem, a stejně jako dříve
se chvějeme o jeho osud a radujeme se z jeho přátelství k inženýru Scottovi.
Málokdo tak mistrovsky vylíčil nádheru severskě přírody a v ní přesvědčivě a pravdivě ukázal život psa, který je ze tří čtvrtin vlk, jako se to podařilo Jacku Londonovi v této knize.






Hodnocení: (hodnotilo 309 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
Bílý tesák London, Jack 160 slov
Bily Tesak London, Jack 150 slov
Bílý tesák London, Jack 249 slov
Bílý Tesák London, Jack 688 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz