Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Neruda Jan

Zařazeno: iReferaty.cz > Životopisy > Neruda Jan
 
Osobnost: Neruda Jan
Datum vložení: 21.11.2006

 

squareVClanku:
id='square-ir'
9.7.1834-22.8.1891

Působil jako novinář v Národních listech a jeho chudé dětství jej poznamenalo v tématice tvorby. Už jeho básnická protivina Hřbitovní kvítí vyvolávala velkou polemiku. Příběhy z vlastního života soustředil ve sbírce Knihy veršů rozdělené do tří částí. Byl také redaktorem deníků Čas, Hlas, Národní listy a beletristických časopisů Obrazy života, Rodinná kronika, Květy, Lumír. Vydal také knížky Pařížské obrázky, Obrazy z ciziny, Studie krátké a kratší, Žerty hravé i dravé, Menší cesty, Báby i baby, Trhani, Arabesky, Povídky malostranské, Kosmické písně, Balady a romance, Prosté motivy, Ženich z hladu, prodaná láska a Francesca di rimini.





Hodnocení: (hodnotilo 155 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
Neruda Jan Neruda, Jan 647 slov
Neruda Jan Neruda, Jan 647 slov
Neruda Jan Neruda, Jan 509 slov
Neruda Jan Neruda, Jan 1114 slov
Neruda Jan Neruda, Jan 167 slov
Neruda Jan Neruda, Jan 81 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info