Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Malý princ

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Malý princ
 
Autor: Antoine de Saint Exupéry
Název díla: Malý princ
Datum vložení: 1.7.2008

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Příběh je vypravován autorem, který ve svém dětství moc rád maloval. Ale obrázky, které maloval, nebyly rozpoznatelné a proto lidé většinou nevěděli, co to je. Rodiče mu rozmlouvali malovat, a tak si našel jiné povolání. Řídit letadlo. Jednou se mu na Sahaře porouchal motor. Při spravování letadla potkal Malého prince, který chtěl, aby mu nakreslil beránka.
Potom Malý princ začal vypravovat o svém životě. Malý princ pocházel ze zcela jiné planety, sotva větší než dům. Nacházely se tam tři sopky a jedna malá květina, se kterou si povídal, a po které se mu moc stýskalo. Vyprávěl mu o baobabech a o planetkách, které navštívil.
Na první bydlel král, který stále něco nařizoval a říkal, že vládne celému světu. Na druhé bydlel domýšlivec, který měl velice divný klobouk na pozdrav. Na třetí žil pijan, který pil´, aby zapomněl, že pije. Na čtvrté planetě potkal byznysmena, který počítal hvězdy na obloze. Pátá planety byla ze všech nejmenší, bydlel tam lampář se svítilnou. 4as tam ubíhal hrozně rychle a proto lampář musel stále zhasínat a rozsvícet svítilnu, protože to byl příkaz. Šestá planeta byla desetkrát větší, bydlel na ní starý zeměpisec a spisoval obrovské knihy. Přijímal návštěvy, vyptával se jich zapisoval jejich vzpomínky. Zeměpisec mu poradil, aby navštívil planetu Zemi. Sedmá planety byla tedy Země.
Velice se divil, že na planetě nikdo není. Potkal hada, květinu, růže a pořád se ptal, kde jsou lidé. Nacházel se totiž v Africe na poušti. Také potkal lišku, kterou si ochočil, potkal výhybkáře, který třídil cestující a vypravoval vlaky, které je odvážely napravo a nalevo, také obchodníka s pilulkami, které uhasí žízeň. Až narazil na našeho autora.
Už osmý den autor opravoval motor a docházela mu voda. Společně s Malým princem šli hledat studnu a objevili ji.
Když se druhý den autor vracel od své práce ke studni, dozvěděl se, že malý princ se chce nechat otrávit žlutým hadem. A nakonec se nechal. Autor dokončil svou práci a odjel domů.





Hodnocení: (hodnotilo 148 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
Malý princ Exupéry, Antoine de Saint 2333 slov
Malý princ Exupéry, Antoine de Saint 342 slov
Malý princ Exupéry, Antoine de Saint 1544 slov
Malý princ Exupéry, Antoine de Saint 1021 slov
Malý princ Exupéry, Antoine de Saint 420 slov
Malý princ Exupéry, Antoine de Saint 2095 slov
Malý princ Exupéry, Antoine de Saint 529 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info