Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Bylo nás pět

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Bylo nás pět
 
Název díla: Bylo nás pět
Datum vložení: 28.12.2022

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Den 1:



Dnes jsem se rozhodl začít číst knihu Bylo nás pět od Karla Poláčka. Už od prvních stránek mě zaujala příběhová linie, která se odehrává během druhé světové války a popisuje život pěti sourozenců po smrti rodičů. Hlavní postava, malý Honza, je velmi sympatický a jeho vztahy s ostatními sourozenci jsou zajímavé a věrohodné.



Den 2:



Dnes jsem pokračoval v četbě a začínám lépe poznat ostatní postavy, zejména starší sestru Evu a bratra Karla. Je zajímavé sledovat, jak se všichni snaží přežít v těžkých podmínkách a jak se navzájem podporují. Zároveň se ale objevují i konflikty a neshody, což dodává příběhu na autentičnosti.



Den 3:



Příběh se dnes začal stále více zaměřovat na politické události, které se odehrávají během války a jejich dopady na rodinu. Je zajímavé sledovat, jak se postavy snaží vyrovnat s těmito změnami a jak se snaží zachovat si svou hodnotovou orientaci. Zároveň mě ale začínají trápit otázky, jak bych se v této situaci zachoval já.



Den 4:



Dnes jsem dočetl knihu a musím říct, že mě celkově velmi zaujala. Příběh pěti sourozenců byl napínavý a plný zvratů, ale zároveň velmi emotivní a dojemný. Všichni hrdinové mi připadali velmi reální a zajímaví a celkově jsem se cítil velmi vtažen do děje. Knihu Bylo nás pět od Karla Poláčka bych rozhodně doporučil ostatním čtenářům



Den 4 (pokračování):



Četba knihy Bylo nás pět byla pro mě velmi zajímavá a poutavá. Její autor Karel Poláček dokázal vytvořit velmi emotivní a dojemný příběh, který mě dokázal zcela pohltit. Navíc jeho popis života pěti sourozenců během druhé světové války je velmi realistický a autentický, což mi připadá velmi důležité. Celkově bych knihu Bylo nás pět hodnotil velmi kladně a určitě bych ji doporučil ostatním čtenářům. Je to skvělá kniha pro ty, kteří rádi čtou napínavé a emotivní příběhy plné zvratů a dojemných momentů.





Životopis spisovatele: Karel Poláček
Hodnocení: (hodnotilo 3 čtenáři)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
Bylo nás pět Poláček, Karel 184 slov
Bylo nás pět Poláček, Karel 161 slov
Bylo nás Pět Poláček, Karel 778 slov
Bylo nás pět Poláček, Karel 123 slov
Bylo nás pět Poláček, Karel 75 slov
Bylo nás pět Poláček, Karel 715 slov
Bylo nás pět Poláček, Karel 237 slov
Bylo nás pět Poláček, Karel 1358 slov
Bylo nás pět Poláček, Karel 88 slov
Bylo nás pět Poláček, Karel 513 slov
Bylo nás pět Poláček, Karel 647 slov
Bylo nás pět Poláček, Karel 198 slov
Bylo Nás Pět Poláček, Karel 127 slov
Bylo nás pět Poláček, Karel 655 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info