Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

My děti ze stanice ZOO

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > My děti ze stanice ZOO
 
Autor: Christiane F.
Název díla: My děti ze stanice ZOO
Datum vložení: 31.3.2007

 

squareVClanku:
id='square-ir'
My děti ze stanice ZOO

Autorka: Christiane F.
Přeložila: Zuzana Soukupová
Nakladatelství: Kapka
Počet stran: 288
Žánr: autobiografický román
Hlavní postavy: Christiane F., Christiany rodiče, Detlef R., Stella, Babsi, Kessi a Christiany sestra

Děj:
Tato kniha vypráví o Christiane F., která se zapletla s drogami. Když bylo Christianě 6 let, přestěhovala se s rodiči a sestrou do Gropiusstadtu v Západním Německu. Její táta si tam chtěl zařídit seznamovací kancelář, ale nevyšlo mu to. Hodně pil, a protože nechtěl, aby Christiane v životě skončila jako on, za každou maličkost ji bil. Když bylo Christianě 12 let, tak se s matkou a sestrou od otce odstěhovaly do Berlína. Christiany sestra, se ale po nějakém čase odstěhovala zase zpátky k otci. Christiana se začala cítit osaměle, protože matka si našla přítele Klause, a tak si Christiany moc nevšímala. Ta se ve škole seznámila s nejoblíbenější holkou Kessi. Jednou s ní šla do „Domu středu“, a tam taky začala s drogami. Do svých 13ti let brala všelijaké prášky a extáze. Pak přešla na hašiš. Její kamarádka Kessi chodila ještě do klubu „Sound“, tam byly k dostání všechny drogy. Když tam šla Christiane poprvé, seznámila se s Detlefem, který se po čase stal jejím přítelem. Seznámila se také se Stellou a Babsi, které byly o rok mladší než ona. Asi po měsíci, co Christiane chodila do „Soundu“, si začala píchat heroin a její přítel taky. Neměli ale na „fet“ peníze, a tak Detlef vydělával tím, že se prodával na stanici metra „ZOO“. Chodil se zákazníky a ti mu za to platili asi tak 40 marek, což těm dvěma zatím na drogy stačilo. Časem se ale musela začít prodávat i Christiane. Ta zkoušela asi 5x odvykat, ale když Detlef bral pořád drogy, neklapalo jim to, a tak si začala znova píchat. Jednou byla u své babičky na venkově, kde si chtěla odvyknout. Když ale přijela zpět do Berlína zjistila, že Detlef je ve vězení. Z toho byla celá zničená, a tak si zase píchla heroin. Tak to šlo asi týden. Pak si jí vzal k sobě otec, protože matka už o ni nestála a pohrdala jí. Otce ale neposlouchala. Christiane se ještě několikrát pokoušela s drogami přestat, ale nakonec jí zachránila až matka, která ji v 15ti letech nečekaně odvezla k příbuzným daleko od Berlína.

Ukázka:
. . . „Pusu jsem měla plnou slin. Polkla jsem je, ale hned tu byly znova, jakoby stoupaly vzhůru. Najednou zmizely a měla jsem naopak v puse sucho, až se mi lepil jazyk na patro. Snažila jsem se něčeho napít, ale nešlo to. Třásla jsem se zimou, ale za chvíli mi bylo tak hor-ko, že jsem se úplně zpotila. Probudila jsem Detlefa a řekla mu: Co se to se mnou děje? On se na mně podíval a odpověděl: ABSŤÁK!“ . . .

Hodnocení:
Tato kniha se mi velmi líbila, protože vypráví skutečný příběh ze života, a to je na tom to nejlepší, že se někdo přemůže a dá možnost i dalším, aby se jeho příběh dozvěděli. Je to velmi poučná kniha, a proto bych ji doporučila všem, kteří jenom pomysleli na to, jaké by to bylo zkusit drogy.





Hodnocení: (hodnotilo 204 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
My děti ze stanice ZOO F., Christiane 406 slov
My děti ze stanice zoo F., Christiane 1322 slov
My děti ze stanice Zoo F., Christiane 431 slov
My děti ze stanice ZOO F., Christiane 172 slov
My děti ze stanice zoo F., Christiane 196 slov
My děti ze stanice Zoo F., Christiane 3164 slov
My děti ze stanice Zoo F., Christiane 1010 slov
My děti ze stanice ZOO F., Christiane 303 slov
My děti ze stanice Zoo F., Christiane 807 slov
My děti ze stanice ZOO Rieck, Horst 853 slov
My děti ze stanice ZOO F., Christiane 314 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info