Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Robinson Crusoe

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Robinson Crusoe
 
Autor: Daniel Defoe
Název díla: Robinson Crusoe
Datum vložení: 3.11.2009

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Hlavní postava: Hlavní postavou je Robinson Crusoe, syn anglického obchodníka, který se vzepře otcovu názoru. I přes zákaz se vydá na plavbu lodí a stane se námořníkem. Zvláštní je i vývoj jeho osobnosti - ze začátku je zpurným mladíkem a postupem času se změní v pokorného a životem ostříleného muže. Zaujalo mě, že i přesto, že žil tolik let osamocen v naprosté pustině, si dokázal uchovat lidskou duši, odvahu, píli a že neztratil chuť do života.

Hlavní myšlenka: Hlavní myšlenkou je život Robinsona Crusoa, syna anglického obchodníka z německým původem ze 17.století. Není tedy divu, že i Robinson se měl stát obchodníkem. Jeho sen byl ale jiný - hodiny se dokázal kochat pohledem na moře a snít o neskutečných dálkách. Proto není divu že si svůj sen splnil - spolu se svým přítelem Martinem se vydá na cestu z Londýna na Guinejské pobřeží. Loď je však přepadena piráty a všichni jsou prodány do otroctví. Robinsonovi se po nějaké době podaří utéct se svým černošským přítelem Xurym. Španělská loď na kterou se uchýlí však ztroskotá a Robinson se ocitá zcela osamocen na pustém ostrově.

Vlastní názor: Tato knížka se mi líbila, vzpomněla jsem si na 4.třídu ZŠ, když jsme ji četli. Jak už je popsáno výše, fascinuje mě proměna postavy samotného Robinsona i to, jak se vyrovnat se svojí nelehkou životní situací. Úžasné je že neztratil víru a byl schopen tak dlouho přežít sám. Musím přiznat, že já bych to nedokázala.





Hodnocení: (hodnotilo 73 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
Robinson Crusoe Defoe, Daniel 348 slov
Robinson Crusoe Defoe, Daniel 145 slov
Robinson Crusoe Defoe, Daniel 238 slov
Robinson Crusoe was a man that always wanted to be on the sea. But his father to
Robinson Crusoe Defoe, Daniel 1445 slov
Daniel Defoe - Robinson Crusoe Daniel Defoe se narodil asi roku 1660 – a
Robinson Crusoe Defoe, Daniel 587 slov
Robinson Crusoe Defoe, Daniel 417 slov
Robinson Crusoe Defoe, Daniel 104 slov
Robinson Crusoe Defoe, Daniel 330 slov
Robinson crusoe Defoe, Daniel 350 slov
Robinson Crusoe Defoe, Daniel 353 slov
Robinson Crusoe Defoe, Daniel 206 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info