Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Robinson crusoe

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Robinson crusoe
 
Autor: Daniel Defoe
Název díla: Robinson crusoe
Datum vložení: 3.4.2010

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Otec Robinsona Kreutznauera (jméno bylo změněno na Crusoe po anglicku), žil v Anglii, měl tři syny, první syn zemřel jako voják a o druhém nikdo nic nevěděl! Třetí syn Robinson, toužil být od malička námořník, ale jeho otec chtěl, aby se učil práva! Jednou v jeho oblíbeném přístavu potkal svého přítele, který námořník byl a Robinson prosil, ať ho vezme sebou na moře, jelikož vyplouvali. On souhlasil a tak Robinson bez dovolení vyplul na širé moře.
Po několika dnech loď zastihla bouře, loď se potopila, ale skoro všichni přežili. V Anglii Robinsona vzal na loď kapitán, který mu vyprávěl o krásné zemi na kterou ho vezme. Na moři je přepadli piráti a Robinsona s několika dalšími zajali, ale Robinson utekl. Z moře ho vytáhla portugalská loď, plující do Brazílie. V Brazílii si založil plantáže a rozhodl se, že spolu s jeho kamarádem poplují do Afriky pro otroky.
Po několika dnech loď ztroskotala v bouřce na ostrově a Robinson se jako jediný zachránil. Ostrov pojmenoval na Ostrov Zoufalství. Jelikož na ostrově zůstal mnoho let, tak si postavil jakési hradby a kotce pro zvířata, po mnoha letech uviděl na pláži lidskou stopu a zjistil že stopa patří lidem, kteří tam přijeli na lodičkách, byli to lidojedi. Robinson si slíbil, že na toto místo už nevkročí! Ale dostal nápad jak si získat pomocníka. Po nějakém čase připluli znovu a Robinson zachránil jednoho divocha, kterého se chystali sníst. Ti dva se zkamarádili a divocha nazval Robinson podle dne kdy se setkali, Pátek. Po asi dalších mnoha letech připlula loď, na kterou Robinson spolu s Pátkem nasedli, pluli do Anglie a tak se Robinson zachránil.





Hodnocení: (hodnotilo 62 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
Robinson Crusoe Defoe, Daniel 348 slov
Robinson Crusoe Defoe, Daniel 145 slov
Robinson Crusoe Defoe, Daniel 238 slov
Robinson Crusoe was a man that always wanted to be on the sea. But his father to
Robinson Crusoe Defoe, Daniel 1445 slov
Daniel Defoe - Robinson Crusoe Daniel Defoe se narodil asi roku 1660 – a
Robinson Crusoe Defoe, Daniel 587 slov
Robinson Crusoe Defoe, Daniel 417 slov
Robinson Crusoe Defoe, Daniel 104 slov
Robinson Crusoe Defoe, Daniel 330 slov
Robinson Crusoe Defoe, Daniel 316 slov
Robinson Crusoe Defoe, Daniel 353 slov
Robinson Crusoe Defoe, Daniel 206 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info